Det sner i Rom

Cæsar med sne. Foto: Alfredo.

Cæsar med sne. Foto: Alfredo.

Klummen har været bragt i Politiken d. 27. februar 2018

Det sner i Rom, men sneen er aldrig så evig i den evige stad.

Når det sner er det dog straks kaos og fest. I går var 20 cm sne var nok til at lamme trafikken og til at lukke skolerne med konsekvent fest, ballade og snebold kampe.

Det halve af byens kontorer blev lukket, 60 pct af de statslige ansatte var fraværende fra deres arbejdsplads. Det er dog ikke så sjældent at sneen dækker byen. Det sner gennenstiligt hver syvende år i Rom, med vidt forskellig intensitet. Man husker stadig sneen i 2012, der holdt i byen i hele tre dage, og hvad med den kolosale snefald i 1985?. Det blev til knap 50cm sne, problemet var at sneplovene var ikke til at finde. Kommunen havde købt en snes af den slags ved  et tidligere snevejr nogle år førinden, men ingen kunne huske hvor man havde stillet dem(var de mon blevet solgt under bordet?)

Følgelig var byen lammet og hospitalerne var fyldt med patienter med brækkede ben.

For ikke at glemme at nævne det mest legendariske snefald, skal man helt til til året 352. e kr. da sneen faldt midt om sommeren, nemlig d.4 august.

Begivenheden var så mirakuløs at den daværende Pave Liberius ville opføre en ny kirke på stedet. Det blev til Santa Maria della Neve, i dag bedre kendt som Santa Maria Maggiore, nok en de smukkeste kirker i verden.

Man ved nu ikke om det denne gang kan det blive til en ny kirke.

Den nuværende Pave Frans er mere sparsommelig.