Fodboldkatastrofe

Naturkatastrofe

Fodboldkatastrofe

Dele af klummen har været bragt i Politiken d. 16. november 2017

Naturkatestroferne i Italien får altid forsiden, men måske ikke så meget som den fodboldkatastrofe, der har ramt Italien. Landsholdet kommer ikke med til WM i Rusland for første gang i 60 år. Det var Sveriges skyld, siger de rasende tilhængere. MenSverige gjorde ikke andet end vinde playoff med blot et italiensk selvmål. Og det var er selvmål for den nationale stolthed og måske for den nationale økonomi. Eksperter regner med et tab på 750 mio dansk kroner pga manglende indtægter fra moms, reklamer osv.

De mere desperate fodboldfans forslår at boykotte Ikea og opfordre bilister til ikke at købe Volvo biler. Men alligevel.

Sagen kommer op i parlamentet. Rasende parlamentarikere mener, at hele FIGC (svarende til DBU) skal fyres hvis ikke hænges. Hvilket aldrig sker i et land hvor selv præsidenter dømte til fængsel ikke drømmer at forlade deres poster. Se fx d.81 årige Silvio Berlusconi, der atter truer med at lede den politiske koaltition der kan regere Italien. Formand for FIGC Carlo Tavecchio er dog blot 75 år gammel, og den uduelige landstræner Giampiero Ventura er kun 70. De går kun hvis de får en kæmpe bonus. De regner nok med at leve mindst så længe som Berlsuconi.

Fodboldkatastrofen har om ikke andet afledet opmærksomheden fra den permanente krise. Landet skal til valg igen til foråret og ingen kan forudse hvad der vil ske.Landets statsgæld på over 2000 mia, euro svarer til 130 pct af BNP. De forskellige Mafiaer har øget deres kontrol over den syditalienske økonomi.

Ledigheden blandt de unge der søger deres første job er på omkrin 38 pct.

Men alt kommer i anden række. Italien kommer ikke til at vinde sit femte WM. Det hele er et selvmål.