Hvem er Roms ottende konge?

Foto: Alfredo Tesio

Foto: Alfredo Tesio

Dele af klummen har været bragt i Politiken 09/11 – 2017

Italien er jo en republik med Roms som hovedstad, men alligevel har den evige stad altid en regerende ottende konge.

Det skyldes, at Rom blev bygget på syv høje, og i begyndelsen for omkring 2700 år siden blev byen styret af et dynasti bestående af syv konger.

Romerne kan imidlertid godt lide at pynte på historien og har derfor opfundet begrebet “den ottendekonge”.

Roms ottende konge er en gennemsigtig og svævende størrelse, som man ikke finder omtalt ibøgerne, men kun i de lokale aviser og i den fortrolige snak romer og romer imellem. Det er en yderst populær betegnelse, som en nulevende, aktuel og betydningsfuld borger får tildelt. Titlen tilhører stadig Francesco Totti.

Francesco Totti er en national helt. I Rom er han er et idol, som fortjener titlen som den ottende konge, selv om han som 41 årig netop er holdt op med at spille. han har spillet i 25 år for samme klub, altså Roma.

Han er stadig den mest folkekære mand i byen og titlen  som “ottavo re di Roma”, Roms ottende konge er stadig hans. 

Tottis farligste rival for titlen er dog  Paven Frans, Francesco Bergoglio. Der er dødt løb mellem de to Francesco´er.

Stadigt i 2017 kæmper Francesco Totti for at forsvare sin titel. Totti er ikke alene ægtefødt romer, men har også været verdensmester. Han er doven og genial, irritabel og irriterende og fantastisk generøs, sådan som en ægte, indfødte romer skal være. Pave Frans er en fredelig revolutionær, der vil lave om på det hele, så Rom kan blive bedre, og renere.  Paven arbejder irhærdigt for at smide alle skurke, pædofile og svindlere ud af romerkirken.

Det kan romerne godt lide. Da paven blev udråbt i marts 2013 og en kardinal råbte den ny paves navn Francesco! – råbte mange romere lettede : “Nu er Totti også endeligt blevet pave!”.

Den ottende konge er en levende legende, som også huskes af eftertiden. De to Francesco’er burde måske deles om titlen,selv om de måske ikke ved det.