Kim Larsen bolognese

Tegning: Hans Jørn Muusmann

Tegning: Hans Jørn Muusmann

Takket været nogle fælles venner fik vi en dag besøg af Kim Larsen og noget af hans band i Rom. Ja, vi var lidt spændte. Et stort navn og en dansk myte hos os.

Bandet kom først, og vi måtte vente en time på Kim Larsen. Han havde været på loppemarkedet for at skaffe sig en farverig brugt habit, som fik ham til at ligne en mafioso.

“Må vi byde dig på en kop te,” spurgte vi, eftersom klokken var fem.
“Nej tak, men jeg vil sige ja til en kop øl,” var hans prompte svar. Så fulgte lidt snak og herlig musik, dog blot små stumper.

Så var tiden inde til at spise, og Helle forslog: “Jeg kan lave en omgang pasta til alle …”
“Har du ikke en bolognese klar?” sagde den nu sultne Kim Larsen.
“Nej, desværre.” “Nå, så går vi i byen og får en bolognese, jeg kan ikke spise andet,” sagde Kim.

Vi tog til Trastevere. “En fettuccine bolognese,” beordrede Kim. Værten kiggede på os, hans mimik forklarede, at man ikke laver bolognese i Rom. Med samme mimik svarede vi, at en kødsovs ville være lige så god. Så fik Kim Larsen en udmærket romersk kødsovs. Alle var glade, og siden da har vi kaldt den romerske kødsovs Kim Larsen bolognese.

4 pers.

  • 300 g hakket oksekød/svinekød
  • 1 gulerod
  • 1 stilk bladselleri
  • 1 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 20 g smør
  • 1 tsk mel
  • ¼ l rødvin
  • 200 g flåede tomater eller puré
  • 1 laurbærblad
  • 1 l bouillon eller vand
  • salt og peber

Fremgangsmåde: Hak gulerod, bladselleri og løg fint. Varm olie og smør i en gryde. Tilsæt de hakkede grøntsager og det hakkede kød, indtil det er grundigt brunet.

Drys lidt mel over samt salt og peber. Hæld vinen ved, og når den er fordampet, tilsættes tomaterne og laurbærbladet.

Skru ned for varmen og lad sovsen koge igennem. Tilsæt indimellem en skefuld bouillon eller vand.

Server til 500 g friskkogt spaghetti eller 250 g fettuccine (æggepasta).