Mors dreng

Foto: Alfredo

Foto: Alfredo

Klummen har været bragt i Politiken d. 20. marts 2018

De italienske børn begynder at frigøre sig fra deres mødre. Siger man.

Statistikken siger imidlertid, at 6 italienske ugifte børn ud af 10 bor sammen med deres forældre indtil de bliver 34.

Vinderen af det italienske valg, Luigi di Maio, er 31år, leder af populistbevægelsen 5Stjerner, der fik 32,5 % af stemmerne, er ked af måtte forlade sit hjem i Pomigliano øst for Napoli, hvor mor, far og søster stadig bor.

Formelt har han en lejlighed i Rom, men siden hans forlovede forlod ham, er han vendt tilbage til mor, far og søster i en lejlighed i arbejderkvarter i Pomigliano. Folk i byen siger at moderen laver den bedste neapolitanske kaffe i området. derfor bliver han hjemme. Ville man interviewe ham op til valget så var det hjemme hos mor, man kunne tale med ham!

Man kan godt sige, at hvis han bliver ministerpræsident så flytter han direkte fra sin mor til Palazzo Chigi, et renæssance palads fra 1500-tallet i Rom, som  er ministerpræsidentens bolig i Italien. Spørgsmålet er om ham ville tage sin mor med til Rom.

Bliver han ministerpræsdident så er en ny rekord i den italienske politiske historie. Han kappes med den østrigske ministerpræsident  Sebastian Kurz, som  er en måned yngre end ham. Rekorden i Italien  tilhørte indtil videre til den forhenværende ministerpræsident Matteo Renzi, som var 39 år gammel, da han fik posten. Renzi var dog allerede flyttet hjemmefra. Han havde kone og tre børn. Han var en god katolik.