Zucchini-rand med pecorinocreme

Foto: Alfredo

Foto: Alfredo

6-8 pers.

  • 600 g sm., fingertykke zucchini
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • En sjat hvidvin
  • 2 æg
  • 50 g parmesan
  • Salt og peber
  • Smør til at smøre formene med
  • Mel til at drysse formene med
  • 6-8 aluminiumsforme. 100-120 g

Bechamelsovs:

  • 50 g smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk

Pecorinocreme:

  • 250 g mellemlagret pecorino (rød skorpe)
  • 2 dl mælk
  • Bechamelsovs

Start med bechamelsovsen: Smelt smørret i en lille kasserolle, tilsæt mel og lad det riste sammen i 2 minutter under omrøring med et piskeris.

Tilsæt mælken lidt efter lidt. Lad sovsen tykne under konstant omr.ring med piskeriset.

Brug 300 g af denne sovs til zucchini-randen og resten til pecorinocremen.

Skyl og rens zucchini og skær dem i tynde skiver på tværs, eller skær dem på kø.kkenmaskinen.

Tag lidt af skiverne fra til pynt.

Pil og hak løg og hvidløg fint. Rist løgene kort på panden i olie, tilsæt zucchini og lad det stege under forsigtig omrøring i 5 minutter. Drys med salt og peber, tilsæt hvidvin og lad den bruse op.

Sluk derefter for varmen.

Pisk æggene og rær dem i bechamelsovsen sammen med parmesanen, tilsæt zucchini og løg og rør det forsigtigt sammen. Smør 6-8 sm. runde aluminiumsforme grundigt med smør og drys dem med mel. Fyld dem med zucchiniblandingen og bag dem i 25-30 minutter ved 170 grader C.

Afkøl og vend randen ud af formene.

Pecorinocreme: Skær skorpen af pecorinoen og skær den i terninger. Kom osten i en kasserolle og hæld mælken over og resten af bechamelsovsen.

Sæt kasserollen i kogende vandbad og lad mælk og ost smelte sammen. Når osten er smeltet, blendes det hele med en stavblender, så pecorinocremen bliver homogen.

Servering: Forbered 6 tallerkener og kom 1-2 spsk pecorinocreme på hver tallerken og bred cremen jævnt ud med skeen. Placer den afkølede zucchini-rand oven på ostesovsen. Kom en lille smule olie i en gryde og steg de ekstra zucchiniskiver lysebrune og pynt med dem på toppen.